Kinderen van ‘onze’ Piet van Altena klagen het AD aan.

PietvanAltena

Haringverkopers Kelly en Bart klagen het ‘AD’ aan vanwege de haringtest. Het is niet zozeer het gekregen cijfer waar ze wakker van liggen, maar de tekst die bij de beoordeling stond.

Het AD schreef dat hun vader ‘zich zou omdraaien in zijn graf’ vanwege de haring die over de toonbank ging.

VIJF VOOR DE VIS
Kelly en Bart zijn de kinderen van Piet van Altena. De in 2014 overleden ‘haringkoning’ kwam altijd goed uit de test van de krant. Voor zijn kinderen geldt dat niet: zij kregen een vijf voor hun vis.

KUN JE NOG SLAPEN?
Maar het cijfer doet ze niks, de tekst over hun overleden vader des te meer. “Die man is er niet meer, hij is heel ziek geweest en heeft er veel verdriet van gehad dat hij niet meer kon werken”, zegt Kelly tegen AT5. Kelly vraagt zich af wat de journalist bezielde: “Kun je überhaupt slapen als dit doet?”.

RECTIFICATIE
Mailcontact met de betreffende journalist heeft niet tot een oplossing geleid. En dus doen de broer en zus aangifte tegen het AD. Ze willen een rectificatie. En het liefst dat AD de test gaat veranderen, of er helemaal mee stopt.

ONBETROUWBAAR
AD kwam vorige week ook al in opspraak om de haringtest. Een panellid van de test heeft belangen in een groothandel in haring en zeevis. “Vishandelaren met deze leveranciers zijn dan ook zwaar oververtegenwoordigd in de top van de AD-haringtest 2016 en 2017″, zegt de Tilburgse econoom Ben Vollaard, die de test onderzocht.

Bron: Lindanieuws

Advertenties

Een gedachte over “Kinderen van ‘onze’ Piet van Altena klagen het AD aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s